Acum, când minutele par ore, când teama și nesiguranța se strecoară în sufletul tuturor, gândurile noastre se îndreaptă către colegii și colegele noastre aflate în prima linie de îngrijiri a pacienților infectați cu COVOD 19. Campania #eroiisănătățiieste o inițiativă care își propune să colecteze mesajele de susținere și recunoștință pentru asistenții medicali și moașe, pe care apoi să le trimită profesioniștilor care îngrijesc bolnavii în prima linie.

Trăim cea mai mare criză de sănătate din istoria recentă. După săptămâni de muncă continuă, dublarea turelor, renunțarea la zile libere și, mai ales, la contactul direct cu familia, profesioniștii fac față unor condiții extrem de dificile, înțelegând rolul vital pe care îl au în gestionarea pandemiei. Sănătatea întregii societăți depinde acum de cadrele medicale.

Dorim să oferim întregii comunități, pacienților vindecați sau care sunt în curs de vindecare, posibilitatea de a le mulțumi asistenților medicali și moașelor pentru munca depusă. De aceea, Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România lansează campania #eroiisănătății, o inițiativă care își propune să strângă mesajele de susținere, pe care apoi să le trimită profesioniștilor care sunt în prima linie.