Suspendarea din calitatea de membru

Suspendarea calitatii de Membru se face la cerere doar pe perioada neexercitarii profesiei de As.  Med.  (inclusiv concediu de crestere copil sau concediu fara salariu). Suspendarea nu poate fi mai lunga de 5 ani. Suspendarea intra in vigoare de la data depunerii cererii de suspendare .

Pentru a fi scutiți de la plata cotizației, membrii organizației trebuie să solicite, în scris, suspendarea temporară din calitatea de membru al filialei județene de care aparțin, înainte ca suspendarea să intre în vigoare. Scutirea de la plata cotizației nu operează retroactiv. Pentru suspendarea din calitatea de membru OAMGMAMR sunt necesare cererea datată şi semnată, certificatul de membru în original şi decizia de la angajator privind suspendarea relaţiilor contractuale pe perioada respectivă.

Potrivit art. 7 lit c) din Hotărârea nr.24/2009, „sunt scutiți de la plata cotizației asistenții medicali generaliști, moașele sau asistenții medicali care au solicitat suspendarea calității de membru al OAMGMAMR pe durata suspendării”.

OAMGMAMR precizează că numai persoanele care au solicitat în scris filialei suspendarea calității de membru al organizației sunt scutite de la plata cotizației.

Descarcă documentul ataşat:

Cerere de suspendare

Retragerea calitatii de membru se produce astfel :

-De catre O.A.M.G.M.A.M.R.  în urma unor grave greșeli profesionale ce impun interzicerea exercitării profesiei de as. med.

– La cerere, atunci când un membru  nu mai dorește să  exercite profesia de as. med.

Retragerea calității de membru nu presupune restituirea taxelor achitate!

2019-03-12T20:44:43+00:00
Go to Top